csütörtök, július 06, 2006

Egy het

Ma van pont egy hete, hogy eljottem otthonrol. A sracok azt mondtak, hogy 1 het minimum kelleni fog ahhoz, hogy melot talaljak, es kb. igazuk is lett. Mostanra talaltam lehetosegeket, nagyjabol sorolnam is, hogy mik vannak:
  • Vegre sikerult elernem Fionat, a Ciuin House manageret [ http://www.ciuinhouse.com/ ], aki eddig Dublinban volt, es azt mondta ma este megnezi, hogy tud-e valamifele munkat talalni.
  • Az alberlet alatt most ujitjak fel az egyik bart, (Havana Bar) oda keresnek takaritokat es pultosokat, oda sztem nagy esellyel palyazhatok, foleg hogy a foberlo a bar tulaja is egyben, magyaran tole bereljuk az alberletet :-) Jovo heten szerdan allasinterju...
  • Akadt egy masik takaritoi allas is, oda is jovo heten kell menni meghallgatasra
  • A fenykep/kepkeretezo shopban meg mindig nem tellt be az allas, ha mas munkam nem lesz, es ez igy marad, akkor oda is be fogok menni meggyozo arckifejezessel, hogy ugyan vegyenek mar fel :-)
  • A Swinging Donkey nevu csodadiszkoba lehet, hogy Gabi tud nekem poharszedo munkat. Az azert is lenne jo, mert csak 3-4 ora munka, es sokat fizet (az ejszakai muszak 11€/oranal kezdodik)

Tegnap sajna elromlott a telefonom mechanikaja... Semmi komoly igazabol, mukodokepes allapotban van, csak annyi a hiba, hogy nem tudom visszacsukni. Aki tudja, hogy milyenek a 8910-es Nokiak, azok el tudjak kepzelni, hogy milyen lehet egy allandoan nyitott allapotban leledzo kis "csoppseggel" a zsebben maszkalni... Mint azt az elozo bejegyzesben is emlitettem, itt nem igazan divatosak az olyan telefonboltok, amikbol otthon szazaval teremnek minden honapban, igy megjavittatni se tudom majd nagyon, inkabb majd megvarom mig hazaerek... Otthon remelem meg tudjak csinalni. Igaz, hogy mar harom eve nyustolom szerencsetlent, de attol fuggetlenul meg nem kene kiakadnia a mechanikanak... Na mindegy, majdcsak kibirom valahogy.

Ma egyebkent a market square-en farmer's market nap van, ami azt jelenti, hogy kijonnek a farmerek meg a halaszok, es a piacon ugymond biotermekeket arulnak. Feri nagyon raallt a dologra, csak o ma eppen dolgozik (alkalmi melo, az alattunk epulo bart festegeti) ugyhogy valoszinuleg egyedul kell majd korbejarnom az egyebkent kismeretu piacteret.

Befejezeskeppen gondoltam megosztok nehany erdekes tenyt az itteni elettel kapcsolatban:

  • a viz ingyen van.
  • a buszjegy egy iranyba ugyanannyiba kerul, mint oda-vissza
  • a WC papir nagyon draga
  • a TESCO nem a legolcsobb uzlet ahol vasarolni lehet
  • kb. 25-30 Ft kulfoldre kuldeni egy smst.
  • az emberek nagyon kedvesek, altalaban mindenki mosollyal koszont (es ez nem olyan hamis mumosoly, amivel gyakran otthon talalkozunk)

Nagyjabol ennyi, majd meg irok hozza a listahoz dolgokat!

PS: azta mindenit, most vettem csak eszre, hogy a listaszeru bekezdeseknel milyen buzis kis viragokat tesz oda a blog... na mind1, szoval nem en valasztottam ilyet.

Nincsenek megjegyzések: