szerda, augusztus 16, 2006

Demolishion man @ work

Ugy nez ki a dolog, hogy a heten csak penteken es szombaton lesz nyitva a Havana... Ez anyagiak miatt annyira nem lenne kedvezo, de szerencsemre Paul gondoskodo szemelyisege ezuttal sem hagyott minket cserben. Hetfon es kedden az egy regi cimborajanak segitettunk Sligoban.
A ficko neve John, egy hetven eves ozvegyember, akinek az egyik lakasa leegett, onnan takaritottuk ki a szemetet. Az oreg felelmetes figura, nekem kb. a vallamig er, kicsit bicegve mozog, de amikor megmutatta, hogy hogyan kell kibontani a fa es gipszkarton falat, Ferivel elallt a lelegzetunk is. Nagyjabol ugy tudnam jellemezni, mint a Gyuruk Uraban a torpot (dwarf). Teljesen nyugodt temperamentuma van egeszen addig, amig egy nagy kalapacs nem kerul a kezei koze (a 'sledge' olyan funkciot tolt itt be, mint Dr. Jekyll eseteben a csodavegyulet), onnantol kezdve egy vadallat lesz belole, vegtelen energiaval.
Azt az utasitast kaptuk, hogy ne sajnaljunk semmit, torjunk-zuzzunk mindent, amit latunk. Amit pedig ertekesnek talalunk, azt vihetjuk haza. Talaltunk is vegul az osszeegett cuccok kozul vagy 5€ apropenzt, nehany ujsagot, tusfurdot es egy lepedot (utobbira nagyon nagy szuksegunk volt mar).
A vege a dolognak az lett, hogy az osszeegett, koszos lakast ket nap alatt majdnem fenyesre takaritottuk, es meg bonuszt is hoztunk haza...
Ma mar Paullal dolgoztunk, a Havana kertjeben levo szokokutat - ami eddig nem mukodott - probaltuk megint mukodesbe hozni. Igazabol egy embert igenyelt a munka, amit Ferire biztam, igy en mentem Paul hazahoz, egy kis funyirasra, gyomlalasra es lampapucolasra. Mindekozben Ferenc kollega a legkalapaccsal buvolte a szokokut talapzatat ;-)
Holnapra remelhetoleg befejezzuk a munkat, es akkor penteken kipihenten kezdhetem a pincerkedest a barban.

Nincsenek megjegyzések: