péntek, május 15, 2009

BBQ

Múlt vasárnap végre elmentem templomba. Rendhagyó mise volt, ugyanis azon a hétvégén volt a GAA (Gaelic Athletic Association, vagyis az ír nemzeti sportszövetség) alapításának évfordulója, ezért jelen voltak a helyi GAA klub tagjai, mind foglalt helyekkel az első padokban. Joggal merül fel a kérdés, hogy mi köze van a GAA-nak az egyházhoz? Nos, ami azt illeti nagyon is sok. A GAA-nak karöltve a katolikus egyházzal fontos szerepe volt az ír nemzeti és függetlenségi mozgalom elindításában, és végül a brit birodalomból való elszakadásban. A történelmi összetartás eredménye az lett, hogy akik helyi sportokat űznek klubon belül, mint pl. hurling vagy rugby, azokat ösztökélik a gyakori miselátogatásra és a buzgó vallásosságra, az egyház pedig cserébe áldást és támogatást oszt.
Maga a templom diszkrét és hangulatos, eléggé különbözik attól, amit mondjuk otthon megszoktam.


St. Mary's Church

Az ír kereszt

Időpontok...

Tamás és Zoltán születésnapja volt a közelmúltban... Ennek örömére Zoltánéknál volt egy kis önfeledt sütögetés, móka és kacagás. Képek alant:


Totó: Ollé!

Hmmm... Ismerős a helyzet valahonnan...

Nade Ági...

Mióta megvan az új fényképezőgépem (ezúton is ezer köszönet Petinek, amiért elhozta nekem) próbálgattam vele ezt-azt. Még ismerkednem kell a lencsékkel, de eddig elég jól a kezemre áll. Csodás objektívek, intelligens belső vázrendszer, ésszerűen felépített kezelőfelület, megvan minden ami kell, már csak gyakorlás hiányzik. Rajta vagyok az ügyön :)






"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit" - Oscar Wilde

2 megjegyzés:

Eva írta...

Gyönyörű képeket csinálsz! Kié ez az édes különböző szemszínű kutyus? Nagyon viccesen néz ki, biztosan kis lökött! A templomos kép és a virágzó fás a legszebb!

Puszi

Szilárd írta...

A kutya Zoliéké, és valóban teljesen bolond :)