hétfő, május 18, 2009

Szilárd jómunkásember

Egész jól alakul mostanában a munkabeosztásom. Három nap munka után jön 3 nap szabi, de lehet hogy 4 lesz belőle :) Közben kapok megrendeléseket Charlie Runkle-tól, Laurának is lesz majd mit csinálnom grafika terén, szóval panaszra nem lehet okom...
Az idő kezd kicsit jobbra fordulni, így hogyha lesz egy olyan nap, amikor Peti is és én is szabadok leszünk, felszereljük a bringákat és eltekerünk valami jó helyre fotózni. Voltam is ma a Tourist Office-ban brossúrákért, csak hogy tudjunk tervezni. Ezen kívül Veráéknak megjött a biztosításuk a kocsihoz, tehát tervben van a Cliffs of Moher, a Giants Causeway, és egyéb csodák. Ha abszolválva lesznek természetesen teszek majd fel fotókat.
Ma várom Tommy hívását (ő az imádnivaló gépész, aki akkor szokott dolgozni amikor Sean és Peter nincsenek bent), mert kedden vagy szerdán elkísérem a Mobile Cinema útjára, már csak a tér/idő koordinátákat kell lefixálni. Tommy viszi az itteni mozgómozit, ami egy hatalmas kamion, ami moziként van berendezve, és járja a vidéket különböző filmekkel.
A moziban egyébként kész szappanopera van. Kezd egyre inkább tisztázódni, hogy miért nem akart Sean olyan mélyen bevezetni a mozigépészet rejtelmeibe. Tudniillik egy régóta húzódó feszültség van Laura és Sean között, ami most egyre inkább kezd a tetőfokára hágni. Laura legutóbbi Two Ticket Tuesday ackiója csapta ki most a vetítőben a biztosítékot, mivel Seannak részesedése van a moziban, ezáltal a haszonból is. Állítólag volt nagy csetepaté, külön beszélgetés Liammel, dráma és izgalom. Laura már olyanokat is mondott, hogy nem biztos, hogy sokáig ő marad a manager. Sean pozíciója bizonyos értelemben be van biztosítva, hiszen ha ő megy, akkor megy vele Peter is és feltehetőleg Tommy is, így nem maradna ember, aki a vetítőben elvégezné a munkát. Laura szerint ezért nem kapkodtak az új munkaerő után (tehát utánam) és ezért ódzkodnak a teljes betanítástól.
Én mindenesetre nem bánkódom, jól érzem magam lent a földszinten is, és a grafikai munka is kényelmes. A moziban egyébként rengeteg jegyet adunk el az Angyalok és Démonokra, Veráékkal holnap este mi is megnézzük, hogy mitől döglik a légy annyira errefelé... Gyanús egyébként, hogy ugyanaz lesz az eredmény, mint a Fast & Furiousnál... Tömegfilm tömegeknek. De nem akarom elkiabálni, lehet hogy valami jó fog kisülni belőle.
A State of Play (75%) viszont egész jó volt, az I Love You Man pedig annál inkább felejthető (59%). Az elmúlt napokban sikerült végre megnéznem a Resident Evil: Degenerationt (64%). Le a kalappal az CGI művészek előtt, fantasztikus munkát végeztek, és valahogy mintha megtalálták volna a játékadaptációknak azt az egyébként igen vékony húrját, amit már a Final Fantasy: Advent Children is kezdett pedzegetni, így maradva élvezhető és hű egyben.

Sokan nem hiszik el, hogy rendszerető vagyok... Bizonyítékul szolgáljon a kép:



"És a végén azt mondod: Ó mily csodás teazsúr" - Jay és Néma Bob Visszavág

Nincsenek megjegyzések: