csütörtök, június 25, 2009

Június végi vegyesfelvágott

Események vannak! A mozi egyre több dologgal kecsegtet mostanság. Aminek kifejezetten örülök, megkaptam mostmár végleg a moziműsor szerkesztését. Ez azt jelenti, hogy hétfő délelőttönként bemegyek a moziba, felmegyek az internetkávézóba, beülök a szerverhez, és Sean e-mailje alapján elkezdem szépen megszerkeszteni a péntektől aktuális műsort. Mindeközben persze becsattintom kedvenc muzsikám, szépen kényelmesen csinálom a dolgom, átveszem a futároktól a filmeket, stb... Eddig ezt ugye Anna csinálta, de miután visszatért a szabadságáról, Laura nem kérte meg, hogy vegye át tőlem. A héten volt staff meeting, amire összeült a csapat, megbeszéltük a nyári terveket, ötleteket, azok megvalósítását, esetleges problémákat. Ötletből nagyon sok volt, aminek a vezetőség kifejezetten örült, probléma pedig szinte semmi, ennek pedig mégjobban. Egész jó hangulatban tellt az értekezlet, ott volt a CEO (tehát Liam Farrel), a manager (Laura), az alkalmazottak, csak Sean nem volt hajlandó megjelenni (résztulajdonos és főgépész). Ez elég jó kis olaj volt a tűzre, az amúgy is jól érezhető feszültség a vezetők és Sean között most csak tovább fokozódott.
Az értekezleten többek közt még szó esett arról is, hogy be szeretnének vonni pár alkalmazottat is a filmválasztó bizottságba. Ez annyit tesz, hogy havonta összeül egy csoport, és megtárgyalják, hogy milyen filmek kerüljenek a mozi vásznaira, miket szerezzen be Laura a kiadóktól. Eddig ezt Sean, Laura és Liam végezték, most azonban Vera, Monica és én is beléptünk a körbe. A lányok még meglátják, hogy mennyire fognak részt venni a szelektáló-bizottság munkájában, én viszont tuti ott leszek minden alkalommal :) Néha bosszant, hogy a managerek mennyire nem tudják egy-egy közelgő filmről, hogy micsoda, ezért is gondolom, hogy egy ilyen gyűlés tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy legalább kicsit tájékozottabb legyen mindenki. Liam alapjában véve nem tájékozódik, Laura leginkább azt nézi, hogy a környező mozik milyen filmeket kapnak, és arra hajt rá, amit a többi mozi nem tud beszerezni, Sean pedig műfajok alapján válogat.
Másik változás pedig, hogy a Mobile Cinema hamarosan hozzá lesz csatolva a Carrick Cineplex-hez. Eddig állami támogatással üzemelt, ami nem olyan régen szűnt meg. A nyárra való tekintettel a mozinak pont jól jön egy ötödik "terem". Laura mondta is, hogy Tommyval én leszek majd a Mobile Cinemás részlegnél, mivel úgyis már van tapasztalatom (khm... ott voltam egyszer...) a mozgómoziban. Le a kalappal előtte, minden erejével azon van, hogy valahogy benyomjon a gépészek közé. Még nem tudja, hogy augusztus végén elhúzom a csíkot, de azt hiszem mostmár lassan érdemes lesz beszélnem vele erről is.
Munkából egyébként most jutni fog elég. A mozi mostantól teljes munkaidőben üzemel a nyárra való tekintettel, így az eddigi munkaóráim is a duplájára (!) emelkedtek hirtelenjében. Felvettünk még 2 új embert, egyikük Rebeccah, aki tavaly már dolgozott nálunk, a másik pedig Luke, vele még nem találkoztam.
Most a nyárra az a terv egyébként, hogy a nagy filmekhez társítunk valami különleges eseményt a mozi keretein belül. Ami a legfontosabb, hogy a Harry Potter bemutató (július 15) jól sikerüljön, mivel arra már múlt héten elkelt MINDEN jegy... Ehhez Vera és Monica ötletei kiválóak, lesz mindenféle arcfestés, aszfaltrajzverseny, épphogy palacsintaevészet nem lesz :) A Bruno bemutatójára pedig az én ötletem használtuk fel, konkrétan: felállítunk a kávézóban egy nagy TV-t, amin folyamatosan az HBO-s Ali G Show-t fogjuk nyomni. Tehát aki betéved a moziba, ingyen nézheti az egyébként amerikában sugárzott epizódokat.
Szomorú hírre értem ma haza... Michael Jackson meghalt. Gyerekkorom hőse volt (persze csak Optimus Prime után), nagyon sajnáltam, hogy így alakult az élete szerencsétlennek... Örök értékű zenéket adott az emberiségnek, illetve ne feledjük a moonwalkot:

Tehát R.I.P. Michael Jackson...
Filmekből kijutott mostanában rendesen:
Transformers 2: 73% Gyermekkorom fanatizmusa nem hagyja, hogy rosszat írjak róla, mégiscsak Optimus Prime és Bumblebee harcolnak a gonosz Decepticonok ellen! Mégis, az első rész varázsa itt már mintha kicsit megkopott volna. Az effektek ettől függetlenül persze büntetnek. Folytatáshoz képest nem rossz.
Last House on the Left: 70% Az első film a moziban, ami 18-as besorolást kapott, mióta ott vagyok. Kifejezetten erőszakos thriller, de annak jó.
The Hangover: 83% Hatalmas! Eleve biztató volt, hogy az Old School rendezője csinálta, gyanúsan az idei év vígjátékáról van szó...
The Notebook: 82% Romantikus film ugyan, de engem megnyert.
Half Nelson: 75% érdekes történet egy drogfüggő fiatal tanárról, és egy gettóban nevelkedő lányról.
Hunger: 83% Észak-Írország, bebörtönzött republikánusok, akik éhségsztrájkba kezdenek a jogaikért... Kiváló munka, nem véletlenül tarolt az európai filmdíj átadáson.
Pootie Tang: erre nem tudok százalékos értékelést adni. Tessék megnézni egy részletet:




Na ennyi volta móka mára, jöjjön az idézet:
"Wa da ta" - Pootie Tang

Nincsenek megjegyzések: