vasárnap, május 10, 2009

Moon River

Az utóbbi pár nap nyugodalmasan tellt, munka+pihenés kombó. Viszont mielőtt még belekezdenék, még tartozom egy majálisos beszámolóval. Vera szülei itt voltak május elején, és megkértek, hogy tartsak velük a különböző utazások/kirándulások alkalmával. A legtöbb esetben nem értem rá, így csak egy esti kártyaparti meg egy hajókirándulás fért bele az egyébként sűrűnek nem igazán nevezhető programomba. Természetesen képek is készültek, íme:
1: A sétahajón volt egy hangulatfelelős, ő mesélt helyi sztorikat, helyi érdekességeket, illetve zenélt ír dudán (a skót dudától annyiban különbözik, hogy nem kell szájba venni semmit, a másik karral pumpálják a levegőt). Többek közt megtudtuk azt is, hogy a Rettenthetetlen című filmben (ahol a zseniális Mel Gibson, mint skót Rambo lemészárolja az egész brit hadsereget) végig ír dudák szóltak...
2. A hajó neve Moon River
3. Hülyegyerek
4. Akasztják a hóhért
5. Sétány Cortoberben






Az alap meló mellett ismét csináltam grafikát is. Mivel a kedd a moziban leghalottabb nap az eladások terén, ezért Laura kitalálta, hogy egyet fizet kettőt kap akciót csinálunk. Tehát ha valaki két mozijegyet vesz, csak egyet kell kifizetnie, és akkor remélhetőleg vesznek majd hozzá kólát meg popcornt is, mert abból van igazán haszon, a jegyek árának csak bizonyos hányadát teszi zsebre maga a mozi, legalább a felét tovább kell, hogy utalja a forgalmazóknak, az államnak, stb. Ja, egyébként egy felnőtt mozijegy délután 5 óra után 9 euro... Khm... A lényeg, hogy készítettem egy kupont, ami az akciót hivatott reklámozni:


Laurának tetszett a vázlat, így miután jóváhagyta a tervet, mondta is, hogy akkor egy ezer darabot legyek szives nyomtatni belőle... Szerencsére laminálni nem kellett, mert eddig csak 600 darabot sikerült elkészíteni, de így is 3-4 órákat töltök a moziban azzal, hogy a kis kártyákat nyomtatom meg aprítom a guillotinnal.
Holnap este érkezik Péter vissza Magyarországról, és meghozza a portékákat, amiket berendeltem tőle. Egyrészt egy Sennheiser fejhallgatót (a monitorba épített cincogó szpíkerektől hülyét kapok mostmár), illetve egy fényképezőgépet. Egész jó üzletnek bizonyult otthonról hozatni ezeket a dolgokat, nem csak azért, mert általában véve Magyarországon olcsóbbak az elektronikai termékek, hanem mert a vétel napján az Euro ára az egekben volt. Pont tegnap néztem az Argos katalógusban, hogy ugyan mennyiért kínálják azt a gép+2 lencse szettet, amit választottam... Nos, a különbség durván 200 Euro. Hájfájv!
Tommyval, a gépésszel csütörtökön beültünk megnézni az új Star Trek filmet. Az audiovizuális effektorgia lenyűgöző, illetve ennél a filmnél nem tehet az ember semmit az ellen, ha gyerekkori emlékeket idéz benne Spock vagy Kirk... Magyarán nálam sikere volt, Tommy pedig egyenesen elfolyt a székben. Mint az gyanítható volt, utóbb pedig nyilvánvalóvá vált, nagy rajongó :) Verdikt: 80%
Most pedig következzék egy olyan videó, ami mindig jó kedvre derít. Aki még nem látta, pótolja, aki meg már látta, szerintem az is meg fogja nézni mégegyszer:


Érdemes megfigyelni, ahogy a refrént majdnem mindig sikerül eltalálni, 2:16-nál ahogy végre igazán beindul a buli, illetve ahogy kamerára vetett pillantások felfedik a csábítóan férfias köntös alatt lapuló érzékeny lelket.

"Két ifjú rokon, István és Koppány / Az egyik darabokban, a másik meg király!" - Belga: Királyok a házban

2 megjegyzés:

Eva írta...

Édesem, olyan sovány vagy, eszel te rendesen? Na, majd ha hazajöttél, sütök-főzök neked, amit csak kérsz!Szép helyeken jártál, és jó, hogy teszel fel képeket, olyan keveset látunk:(

Puszi

Szilárd írta...

Naná hogy eszek! Majd nemsoká teszek fel újabb képeket bizonyíték gyanánt ;-)