kedd, július 03, 2007

Ó, drága időjárás!



Tudom, hogy elég gáz dolog az időjárásról beszélni, de ez most eltér a szokásostól. Az idő nem éppen szép errefelé, pedig a július hónap állítólag mindig csupa napsütés. Akármennyire is hihetetlen, tavaly ez valóban így volt. Alig volt eső, a Nap pedig hét ágra sütött. Most viszont más a szitu. Napjában hétszer-nyolcszor elered az eső, esik fél órát aztán kis napsütés után borul az ég. Amiért ez lényeges: nem tudok addig festeni kint a Havanában, amíg esik. Magyarán meg kell várni míg jó lesz az idő és akkor lehet nyomulni a pemzlivel :-)

Találkoztam ma Paullal, végre sikerült neki átadnom a születésnapi ajándékát. Mivel festeni ugye nem tudtam, és hogy ne unatkozzak, elvitt a házához, hogy megmutasson valamit, illetve hogy kikérje a tanácsom. Mikor megérkeztünk, bementünk a háznak újjonnan felépített részébe (ilyen nyárikonyha szerűség), és elmondta, hogy egy nagy konyhapultot fog csináltatni a konyha közepére, és négyzetmozaik kerámia lesz a teteje... Namármost, van 2 fajta négyzetmozaik (ezt úgy kell elképzelni, hogy 15x15 db 1négyzetcolos kerámialapocska alkot egy nagyobb négyzetet, majd utánajárok gugliképek közt, hátha találok egy kis "visual feedback"-et) , egy sötétkék és egy Paul által világoskéknek nevezett (szerintem sokkal inkább babakék) színű. Ebből a kombinációból kéne valami mintát kitalálni, hogy szépet mutasson. Az ő ötlete elöszöris egy delfin volt. Na amikor ezt kimondta, úgy éreztem magam, mint a híres holland műsorvezető. Nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne nevessem el magam, mert okvetetlenül a Blöff-ből elhíresült cigány figurája (Brad Pitt) jutott eszembe és a hableányos babakék lakókocsi.

Aztán mondtam neki illedelmesen, hogy hááát, lehet, hogy sokkal többet is ki lehetne ám hozni ebből. Úgyhogy megállapodtunk abban, hogy holnapra előhozakodok neki pár ötlettel és majd választ belőle. Mert ő már hetek óta gondolkodik rajta, de a legjobb ötlete eddig a delfin volt. :-)

Úgyhogy ma délután dizájnolni fogok egy kicsit.

Tegnap elmentünk sétálni Tamással, Gapcsival és Bobikával (Bobika a dalmata, aki egyébként lány). Lementünk a Shannon partjára, leültünk egy padra bámészkodni, megvártuk Verát és Hugheyt, megismerkedtem velük, majd SuperValu, Lidl és nyomás haza. Itt aztán megnéztük a Szabadság, szerelem c. filmet. Furcsán ötvöződik ebben a filmben az amerikai hatásvadász stílus és a magyar környezet. Úgy érzem, hogy kicsit dominál is ez a tulajdonsága, viszont régen volt már egy film nézése közben, hogy lúdbőrös lettem volna.... Tehát mindenképp megéri megnézni, annak ellenére, hogy ebből a témából sokkal többet lehetett volna kihozni, sokkal jobban. De mindezektől függetlenül megint azt tudom mondani röviden: jó volt.

Nincsenek megjegyzések: