péntek, július 14, 2006

DaVinci es munkakorulmenyek

Mindjart ejjel 1 ora. Most fejeztem be a DaVinci Code-ot. Oszinten szolva nem igazan ertem, hogy mire fel volt az egesz felhajtas az egyhaz reszerol, hiszen nem masrol van szo, mint jol kitalalt fikciorol. Ebben a kategoriaban viszont egesz jo volt, nyelvcsiszolas szempontjabol pedig egyenesen tokeletes. Nyugodtan mondhatom, hogy azert a 600 oldalert megerte azt a 5,90E-t, amit a Tescoban kipengettem erte.
Hogy nagyjabol el lehessen kepzelni, hogy milyen munkam is van, azaz, hogy mit is takar a barfelujitas fogalma, azt a legjobban talan ugy tudnam definialni, ha leirnam, hogy melyik napokon mit kellett csinalnom.
Elso ket munkanapomon, tehat mult heten penteken es szombaton elkoszolodott femrudakat csiszoltunk, amikre a kesobbiek folyaman a diszkolampak fognak felkerulni. Jo kis sziszifuszi munka volt, eloszor femdorzsivel lecsiszolni a raszaradt koszt, aztan atkenni speci vaxszal, majd ujabb csiszolas, amitol szep fenyes lett az egesz. Paul, a fonokunk, amikor meglatta az eredmenyt, nagyon boldog lett, kitoro lelkesedese jeleul elkialtotta magat, hogy 'SHINY!!!' es nagy mansaival megragadta a kifenyezett rudat, ranyomva a tenyerenek es ujjainak kevesbe letorolheto lenyomatat. Igy szepen azt a reszt, amit Paul oszzefogdosott, szepen fenyesithettuk ujra. Ferivel eleinte csak mosolyogtunk a dolgon, a masodik alkalommal viszont mar annyira nem volt vicces a dolog.
A hetfoi munkanap mar a kreativitas jegyeben tellt,, hiszen a feladatunk az volt, hogy bontsunk le egy belso falat, aminek teteje is volt. Paul nagy otlete volt, hogy eloszor bontsunk ki az oldalat, es akkor majd konnyeden szetszedheto lesz az egesz fal. Hat mi szot is fogadtunk, es szepen kibontottuk a fal jobb illetve bal olalat. Kesobb kezdtunk csak ketsegbe esni, hogy mi lesz, ha a ketto kozti teto leszakad, vagy valami ilyesmi. Feri kollega jott a nagy elmelettel, miszerint ha fent elvagjuk kettobe a plafonreszt, akkor az a ket oldalso falra szepen raborul, es nem lesz semmi gaz. Kar, hogy ott nem csinaltam kepeket, mert illusztralva volna a legjobb prezentalni, hogy milyen necces volt a szitu. A lenyeg, hogy Feri 'kettevago' mutatvanyara a villanyszerelo gyerek is kijott megnezni, hogy na ebbol vajon mi lesz. Szerencsenkre a teto nem szakadt rank, hanem kettevalt, majdnem ugy ahogyan azt Ferenc profeta megjosolta.
Masnap, tehat kedden megint olyan dolgot csinaltam, amit eddig meg soha. legkalapaccsal vertuk fel a terrakottat/metlakit arrol a reszrol, ahol a falat is bontottuk. Emlekezetes elmeny volt :-) Foleg az volt az erdekes, amikor azt a reszt is felszantottuk a Jackhammerrel, amit nem feltetlenul kellett volna.
A szerda es a csutortok viszont teljes feludules volt a megelozo napokhoz kepest, mivel festettunk. A WC-ket kellett pasztel szinure kipingalnunk. Meglepo volt, hogy Paul rank osztotta a feladatot, mert a festomunkalatokat eddig a ket lengyel srac vegezte, akik azon kivul hogy 'Idunno' (vagyis I don't know) meg 'ladder' nem sokat tudnak angolul. ha kommunikalni kell veluk, akkor mi beszelunk, ok meg pantominoznak. Biztosan jol nyomjak az Activity-t...
Mivel a bar hamarosan, tehat kb. Augusztusra keszen lesz, szemelyzet is kell majd. Szerdan volt az allasinterju, ahol amellett, hogy elbeszelgettem Paullal ismetelten, megismertem az unokatestveret is, SeÁánt (nem osszetevesztendo prof. SeÁán Darmody-val). Majd hamarosan megtudjuk, hogy lesz-e augusztusra munkank.

Nincsenek megjegyzések: