vasárnap, július 16, 2006

Pentek-szombat


A pentek es a szombat jol tellt. Penteken az volt a feladat, hogy a bar kerthelysegeben talalhato faasztalokat es -padokat lefessuk barnara, mig Paul meg a ket lengyel gyerek hatul betonoztak. Az a hatso resz, ahova a betont ontottek regebben az ugynevezett muveszbejaro volt, azaz tele volt szemettel, ami joreszt ures sorosuvegeket jelent. A bar elozo tulaja nem volt az ujrahasznositas elkotelezett hive, a kenyelmes, mar-mar magyarosnak mondhato 'basszuk ki od a hatra' modszer ellenben nagyon szimpatikus lehetett neki.
Paul eleg gyorsan megoldotta a problemat, mondhatni gordiuszi modszerrel elve. Szilankokra torette az uvegeket a foldon, arra jott egy reteg kavics es ko, arra pedig a beton, igy az uvegdarabok legkozelebb majd akkor latnak napvilagot, ha valaki valamilyen oknal fogva felbontja a betont.
Delutan 5-re mar mindenki faradt volt, Paul ennek okan hozatott velem Paddy boltjabol par behutott Bulmers-t, amit a nagy melegben elfogyasztottunk. Kozben persze sokat beszelgettunk, kiderult, hogy Paul volt kint az Allamokban 5 evig, meg hogy van neki nehany eredeti Picasso vazlata, amit San Franciscoban vett. A pihenes utan meg befejeztuk a padot, amit elkezdtunk, majd jott a fizetes :-)
A tegnapi nap azzal kezdodott, hogy meglatogattuk a konyvest, es elhoztam ismet egy 'kisebb' mennyisegu olvasnivalot. Koztuk volt Orwell Animal Farm-ja is, amit meg aznap el is olvastam. Ebedre a csutortokon megvetelezett ujabb adag halat ettuk, amire ismetelten a Farmers Market alkalmaval tettunk szert (mint kiderult ez minden heten van).
Ma magyar 'buli' lesz delutan Tamaseknal, ami ebedet es trecselest takar. Balazs szerzett nehany kilo disznomajat, amit Judit fog elkesziteni a tarsasagnak. Hogy a majat hogy szereztuk, annak is kulon sztorija van.
Hertlik kollega (Balazs) az utcan maszkalvan, magyar beszedet hallva megismerkedett egy itt elo kozepkoru hazasparral, akik nagyon megorultek, mikor megtudtak, hogy mi bizony beszelunk angolul (habar ok mar 8 eve vannak itt, meg nem sikerult nekik elsajatitani az angol nyelvet a legcsekelyebb szinten sem). Roviden vazoltak a helyzetet, miszerint ittas vezetesert lekapcsoltak oket, es meg kene jelenni a rendorsegen. A tolmacsolasert cserebe ajanlottak mindenfele foldi jot, amit egy hentesboltbol el lehet hozni. Mivel Balazs, Feri es en dolgoztunk, Zoli meg a szundikalast preferalta a forditas helyett, ezert Tamast kertuk meg, hogy ugyan segitsen mar ezeknek a szerencsetleneknek. Mikor Tamas vegzett, roviden elmondta, hogy nem csak arrol volt szo, mint amit mi tudtunk, ugyanis a joember amellett hogy reszegen vezetett, meg bement a Tescoba lopni nehany szoknyat az asszonynak (gondolom nehanyan mar kitalaltak, hogy hazank melyik etnikai csoportjahoz tartozik a par), raadasul nem is a rendorsegre kellett menni, hanem egyenesen a birosagra. Na de mindennek fejeben masnap egy hatalmas adag majat kaptunk, es egy igeretet, miszerint olcson kapunk majd ezentul mindenfele sertesszervet.
Jovo heten meg nem fog megjonni az alapanyag, ami a bar tovabbi felujitasahoz szukseges, ugyhogy a jovo hetunk szabad lenne, de szerencsenkre van masik hely, ahol elkel a segitseg. Egy Gerry nevu fickohoz fogunk menni hazat festeni, utana meg a szuleihez, segiteni a kerti munkalatokban. Az azt koveto heten pedig folytatjuk a Havana renovalasat. Ugyhogy egy darabig meg biztosan el leszunk latva munkaval...

Nincsenek megjegyzések: