csütörtök, március 26, 2009

Dekoráljunk lakást!

Tegnap befejeztem az antik árverésre a nyomtatást és laminálást, összesen 150 db lobogtatócédula lett. Ilyen volumenben kell majd még csinálnom egy másik szettet, aminek a koncepciótervei már megvannak, csak Liam kell, hogy rámondja az amment és megyek készíteni őket.
Mióta ide költöztem Péter élete kicsit megváltozott, ami az akkomodációs szokásait illeti. Azóta megjavítottuk a törött ágyat, kipucoltuk a nappalit, vettünk egy cipőtartót, felszereltük, stb. Az egyetlen dolog, ami még hiányzott: a falakról némi dekoráció. A nappaliban van (volt) egy kb. Anne Geddes típusú nyálas giccsparádé egy felnőttruhába bújtatott szerencsétlen gyerekről, meg egy hasonló jellegű kép, mely egy  "codálatosz cokor tubaróza ábrázatát mutatja". Elég nyilvánvaló, hogy ezektől meg kell szabadulni. Tegnap így felkerült a falra a Frost/Nixon plakát, amit előző nap kivasaltam és a szőnyeg alá tettem lapulni. Szögek használatát erkerülendő, BlueTack-et használtunk, és nagyszerűen megtartotta! Tegnap még nyomtatott Peti egy portrét nagyban, hogy majd azt is kitesszük. Giccsképződményt keretből ki, új képet be - ez volt az elképzelés. Mivel a keret elég kókány módon volt megcsinálva, szükség volt a harapófogóra és a kalapácsra is... Beillesztettem szépen a képet, lefordítottam az asztalra, rákalapáltam a fűzőkapcsokkal odaerősített hátlapot, majd visszafordítottam a képet, és sajnálkozva láttam, hogy szöszös lett a kép felszíne. Csak nem tesz már ki az ember a falra egy szöszös képet (az üveglap persze hiányzik a keretből). Ráfújtam hát, minek következtében némi csula került a képre. Mint ahogyan Mr. Bean is tette, reflexesen törölni kezdtem a turhát a felszínről, ami persze csak rontott a dolgon. A végeredmény egy jókora paca lett, ami kevésbé járult hozzá a kép egyébként egészen korrekt esztétikai értékéhez. Ma folytatjuk a dekort, kezdve a portré újranyomtatásával... Ezen kívül lesz még egy fal, amire csak az általunk készített, és jól sikerült képek fognak kerülni. Amolyan személyes Wall of Fame.
Tegnap megnéztem a Frost/Nixont. Az előzetes alapján valahogy jobbra, történelmibbre számítottam, de így is megállta a helyét. Formaldehid: 75%.
A portré, amit leköptem:

"Nemvagyokénapáca, ágaskodikapáca" - Boncz Géza

2 megjegyzés:

Eva írta...

Szia Drágám,

Nagyon tetszik, hogy minden posthoz jár kép és idézet is!!!És ez a portré is nagyon jó! Eva Mendes van rajta? Vagy csak nekem tűnik úgy?És jó, hogy nem monoton, amit csinálsz, hanem kedvedre kreatívkodhatsz:)))

Puszi!!!

Szilárd írta...

Igen, ő lesz az, szemed mint a sasé :) Pussz