kedd, március 10, 2009

A számítógép esete

A napokban összeállt a mostmár nélkülözhetetlennek tűnő masina is.  Nem hoztam ki laptopot, hanem inkább az asztali PC-met pakoltam bele a kézipoggyászomba. Sokan néztek rám ámélkodva, mikor ezt meséltem. Számoltam, osztottam/szoroztam, és arra jutottam, hogy ez lesz a legjobb megoldás, mivel minden bizonnyal fogok itt olyan tevékenységet folytatni, amihez kell az erő (mármint számítástechnikai értelemben), tehát Premiere Pro, After Effects, Photoshop és társai. Az otthoni laptop megbírkózna vele, de köhécselve tenné meg azt, amit a jelenlegi asztali masinériám kacagva, mondhatni egy pillangó könnyedségével. Így tehát még otthon kiszereltem a házból a gép elemeit, védőfóliába beteker, dobozba be, azt pedig a hátitáskába.
Carrickbe érve Petivel elmentünk a helyi PC-archoz (PC boltban az egyik alkalmazott), akivel Péter már igen jóban van, és kedvezményben is szokott részesülni, és kaptam tőle ingyen egy használt házat, illetve megrendeltünk nála egy monitort.
Így némi ráfizetéssel ugyan, de mostmár saját gépen pötyögök, mindenem itt van amire szükségem van és amire kevésbé van szükségem.

1 megjegyzés:

hb írta...

nice