csütörtök, március 05, 2009

Mozi, költözés, mindennapok

Vasárnap este, amikor volt egy laza buli Tamáséknál, Vera szólt, hogy a kollégák szerint embert keresnek a moziba. Na mondom, csodás, másnap megyek is egy CV-vel. Vera kedves volt, mondta, hogy kísérjem el dolgozni, aznap úgyis bent lesz a Laura, a manager. Így is lett. Sebtiben kinyomtattam indulás előtt Petinél az önéletrajzom, és mentünk. A manager néni kedves volt és barátságos, viszont elmondta, hogy jelenleg nincs betöltendő pozíciójuk, de azért megtartja a lapokat, ha később esetleg úgy adódna, hogy szüksége lenne rá.
Másnap csörgött a telefonom, Laura volt az, és közölte, hogy a CV túl jó ahhoz, hogy a mozibam popcornt áruljak, és hogy inkább a Dock-ba (helyi színház és művészeti központ) kéne bevinnem, illetve megadta az egyik barátja nevét és egy telefonszámát, hogy beszéljek vele és hivatkozzak rá nyugodtan. Megörültem a hírnek, főleg hogy ilyen gyorsan kezdtek alakulni a dolgok. Annyiban maradtunk, hogy ha nem jön össze a dolog a Dock-ban vagy Steve-vel, akkor még keresni fogom.
Szerdán felhívtam Steve-et, aki ugyan elsősorban zenével foglalkozik, de jelenleg dokumentumfilmet forgat, és megegyeztünk egy teában a jövő héten. Érdekes volt, hogy a hozzáállása jól észrevehető fordulatot vett, amikor elmondtam a telefonban, hogy tulajdonképpen a film a területem, és ez irányba szeretnék valahová mozdulni. Ezek után rögtön kiderült, hogy Steve barátnőjének produkciós cége van, illetve megadta egy másik helyi produkciós csapat nevét és elérhetőségét... További infó jövő héten.
Tegnap elköltöztem ideiglenes lakhelyemről, ami tulajdonképpen tavalyi szállásom is volt, azaz Tamásék háza. Petitől aznap költözött el Pisti, úgyhogy jöhettem én a helyére. Így most a központban vagyok, nem pedig a külváros külvárosában. Ja, a címem mostantól: 8 County Appartments, Bridge Street, Carrick on Shannon. A Bridge Street lényegében a főutca, így közel van minden. Szuper!
Tegnap a pannonos telefonomon volt egy nem fogadott hívásom Mariettától. Este vissza is hívtam az ír számomról (+353 87 251 0703). Hamarosan úgy tűnik találkozni fogunk! Érdekes, hogy amíg mindketten belföldön (tehát Magyarhonban) voltunk nem igazán volt időnk/alkalmunk találkozni, vagy legalább egy teára összeülni, és itt futunk össze, hosszú idő után...
Ma délután találkozom Paullal. Meg fogom kérdezni tőle, hogy honnan ismeri Laurát :) Tudniillik a mozi managere igen pozitívan fogadta, hogy Paul O'Gara neve szerepel a CV-men mint valamikori munkaadó, mondta is Verának, hogy beszélni fog Paullal, úgyis visszatérő vendég.
Holnapra, miután már tájékozottabb leszek a szűk kör lehetőségeiről, elkezdem mostmár szétszórni az önéletrajozkat, és hozzálátni a tényleges munkakeresésnek...

1 megjegyzés:

hb írta...

nem lepodnek meg ha "Paul O'Gara" egy az egyben varazsige lenne arrafele..