vasárnap, március 22, 2009

Munka, kollégák, egyebek

Ma megvolt az első igazi munkanapom. Tudom az előző kommentek is valami hasonlóval kezdődtek, de tegnap annyira nem volt mit csinálni, hogy hazajöhettem hamarabb, szóval nem volt teljes munkaidő. Ma viszont elejétől végéig bent voltam. A mai napban volt minden: kasszázás, jegykezelés, posztercserélés, hűtőolvasztás, némi photoshop a fenti gépen, Liammel konzultálás. A munkaidő közepétől kivehetjük az egyébként kötelező 1 órás szünetet, így mivel nem nagyon tudtam magammal mit kezdeni, felmentem a vetítőbe. Ma Thomas volt a gépész, aki egy földreszállt angyal. Van egy mobilmozi projektje erre Carrickben, és ahogyan Laura is mondta, ő nagyon szivesen segít mindenben és mindent megmutogat ha megkérem.
Igaza volt. Thomas mindent elmondott, amit a vetítőgépek működésével kapcsolatban el lehet. Megemeltem egy teljes filmtekercset, ami a földtől kb. a mellkasomig ért... Hát nem könnyű. Thomas tulajdonképpen helyettesít a gépészeknél, amikor a másik két figura nincs ott. Közülük az egyik Sean, aki a fenti részleg managere is, állítólag ő nagyon udvarias és illedelmes, amíg minden rendben megy :) A másik pedig Peter, aki fiatal őrült professzor kinézetű, a munkája megszállottja. Thomas szerint akármikor atomjaira szed és építi újjá akármelyik vetítőgépet, gyártási évtől függetlenül. Peter többek közt épített a vetítőterembe egy olyan szerkezetet, ami a vetítés során rögtön vissza is tekeri az egyébként kb. 6km hosszú rollnit, és szintén sajátkezű megoldásként megoldotta, hogy a kisebb tekercseket előre össze lehessen ragasztani, így nincs a magyar mozikból jól ismert tekercsek közti ugrás, nincs szükség cigarettajelre, semmi. Peternek égnek álló haja van, félbolond viselkedés jellemzi, tipikusan olyan alak, akire az ember első ránézsére azt mondja "furcsa". A szünetem így nagyon hamar eltellt. Thomas azt mondta, hogy akármikor ő van bent, menjek nyugodtan, szivesen tanít. Jeee.
A kollégák rendesek. Laura ugye a manager, a hierarchia létrájának fokán egyel lejjebb van Anna, az orosz lány, majd jön mindenki más, illetve a legalsó fokon Shinolds, az indiai fickó, aki tulajdonképpen csak takarít. A staffal jó a kapcsolatom, mondhatni. Egyedüli férfitársammal egész jól összecimbiztem, hamar megtaláltuk a közös hangot. Ott van még Vera, őt sem kell már bemutatnom, aztán még Kiera és Monika.
Holnap Liammel összeülünk hogy megbeszéljük a további munkákat amiket direkt neki fogok végezni. Az árverésekhez kellenek neki számozott táblák, amiket majd a licitálók lobogtatnak. Mivel Liam az egyszerű hajó árverések mellett antikvitással foglalkozik, ezért két szett kártyát kell majd terveznem.
Mivel állandó összeköttetésben vagyok az "információs szupersztrádával" hogy Fábry Sanyi szavait idézzem, így rábukkanok néha olyan rövidfilmes gyöngyszemekre, mit ezt itt: http://www.vimeo.com/3365942
A moziba jövet-menet mindig átkelek a hídon. Legutóbb épp valami hatalmas fehér madarat láttam repülni folyó felett, mikor egy ganébombát dobott a Shannonba. Akkor elhatároztam, hogy mindig igyekezni fogok, nehogy otthon felejtsem a fényképezőgépem, úgy mint aznap...Ma lefotóztam, hogy mit látok mikor éppen hazafelé jövök. Nagy böhöm szarómadár ugyan nincs, de éjjeli látkép van.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Szilárd, nagyon jók ezek a bejegyzések, örülök hogy ilyen klasszul mennek a dolgok. Egy ilyen szarómadarat majd hozz haza is :)

Szilárd írta...

OK, majd fogok neked egyet! Aztán a repülő szárnyához kötöm vagy valami.

Unknown írta...

Szili, kérlek amint komolyabb feladataid lesznek a vetítőben, mindenképp lődd el Tyler Durden poénját(ne a krémessel).
Ték ker!

Szilárd írta...

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs a terveim közt... Mondjuk a Mall Cop vagy a Monsters vs Aliens közben :)