szerda, március 18, 2009

Újabb fejlemények

Hétfőn felhívott Laura, hogy van egy Liam nevű ismerőse, akinek szüksége lenne valakire, aki brossurákat, szórólapokat tervezne neki. Megadta a számát, aznap fel is hívtam. Megbeszéltük, hogy találkozunk másnap a moziban, és megiszunk egy teát, elbeszélgetünk arról, hogy mit és hogyan szeretne megvalósítani.
Kicsit hamarabb értem be a moziba, köszöntem Laurának, akitől megtudtam, hogy Liam voltaképp a mozi tulaja... Némi késéssel meg is érkezett, és kellemesen elbeszélgettünk. Azzal indított, hogy a kezébe került a CV-m, és nagyon tetszett neki amit látott. Kell neki ugyanis egy ember, aki az egyik áruházához heti rendszerességgel készítene szórólapokat, brossúrákat, magyarán marketinganyagot. Aki eddig csinálta, eléggé elfoglalt, nekik pedig van olyan helyzet, ahol nem várhatnak napokat arra, hogy kész legyen egy szórólap, hiszen hetente változnak az akciók. Hozott is egy mintapéldányt, hogy milyeneket csináltak eddig. Liam szokott még aukciókat szervezni, oda is kelleni fog majd szóróanyag. Időközben elmondta, hogy ingatlannal is foglalkozik, majd mikor megmutatta a névjegykártyáját, hirtelen leesett... DNG Farrel. Ezt a táblát látom minden eladó/kiadó ház vagy telek előtt. A fickó teljes neve pedig Liam Farrel. A Liam a William becézése... Will Farrel...
Nemsoká el is vitt az áruházba, ami tulajdonképpen ilyen lakás/csináld magad/építés üzlet. Bemutatott az ottani managernek, Dermotnak, aki egyébként teljesen úgy néz ki, mint Charlie Runkle a Californicationből. Talán mondanom sem kell, egyáltalán nem esik nehezemre mindig mosollyal köszönteni őt :) Délután hazaértem, gondoltam megnézem, hogy milyen programmal tudnám a legprofibban megcsinálni az effajta munkát. Hamar kiderült: Adobe Illustrator. Életemben nem használtam még. Gyorsan belőttem letöltésre egy komplett oktatóanyagot, délutánra lejött, nekiültem, és éjjelre már készen voltam egy kezdetleges jellegű szórólappal.
Ma reggel mentem Dermothoz, elmondta, hogy szombattól milyen engedmények lesznek anyák napja alkalmából (igen, az írek most szombaton ünneplik az anyák napját) mely termékekre, és utamra engedett. Délelőtt 10kor hozzáfogtam a munkának, délután 1 felé nagyjából készen voltam vele. Délután még némi egyeztetés Dermottal, csinosítás/pontosítás. Este 7kor küldtem neki e-mailben a kész anyagot. A produktum alant látható.
Szóval most a mozi mellett még ezt is csinálom. Az eredeti terv szerint a moziban kellett volna végeznem a munkát, ennek viszont több hátulütője lenne.
  1. Ha korán szeretném kezdeni a munkát, netán időre el akarok vele készülni, akkor Laurát be kell hívnom, hogy nyissa ki nekem a mozit.
  2. Nem tudom, hogy milyen gépek vannak a moziban található webkávézó-részlegben, de gyanús, hogy nem kifejezetten grafikai megoldásokra vettek oda masinákat. A saját gépem mindenképp jobb használni.
  3. Úgy osztom be az időm, ahogy nekem megfelel. Ha várok valamilyen infóra munka közben, akkor nem kell semmittennem, hanem addig hasznossá tehetem magam itthon.
  4. Kicsit érdekes része a dolognak a bér. Laura annyit mondott, hogy tartsam számon, hogy mennyit dolgozok, hogy ki tudják fizetni a munkát...
Holnap még be kell mennem valamelyik helyi bankba nyitni egy számlát, anélkül csak csekken kapok fizut a moziból.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello Sly!

Örülök, hogy jól vagy és frankón bővíted a szoftverállományodat a szürkeállományban! :)
A mosolygós munkavégzésben pedig tudom, hogy segítségedre van Frank "the Tank" és Runkulus Maximus!

Bye